25.000,-Ft felett ingyenes szállítás             38 napos pénzvisszafizetési garancia             kapcsolat/segítség       

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/336-2401

Tálak

A tálak fontos szerepet játszanak az étkezésnél, hiszen az ételek szépen és egyenletesen elhelyezve a tányéron sokkal vonzóbbak és étvágygerjesztőbbek. Azonban vannak olyan ételek, melyeket jobb egy speciális tálban tálalni, mint például a jénai- és római tálak.

A római tálak egy speciális tál típus, amely szintén kerámiából készül. Ezeket a tálakat általában a sütőben használják, hogy az ételeket egyenletesen megsüljenek. A római tálakban készített ételek sokkal aromásabbak és ízletesebbek, mivel az edényekben a folyékony és forró ízek több időt töltnek ahol az ételek átveszik a tálak által nyújtott ízeket.

Összességében a tálak nagyon hasznos kiegészítői az étkezési eszköztárnak. A jénai tálak és a római tálak különösen fontosak lehetnek, ha az ételeknek több időre van szükségük ahhoz, hogy elkészüljenek vagy melegen maradjanak. Azonban, a végső döntés az kell, hogy legyen melyik tálban készítjük az egyes ételeket, attól függően, hogy milyen az elkészítésükhöz szükséges hőmérséklet vagy hogy milyen ízeket akarunk kihozni az adott ételből.


23termék 118
23termék 118

A tálak olyan konyhai eszközök, amelyek sokféle feladat elvégzésére alkalmasak. A tálaknak többféle típusa létezik attól függően, hogy mire használjuk őket.

Az egyik leggyakrabban használt tál a fatál. Ezek a fából készült termékek kiválóak a saláta, gyümölcsök vagy péksütemények tálalásához. A fatálak természetes megjelenésükkel növelik az ételek esztétikai értékét, és kellemes hangulatot teremtenek az asztalnál.

A kelesztőtálak, ahogy a nevük is jelzi, a tészták kelesztésére szolgálnak. Ezek általában mélyebb tálcák, amelyekben a tésztaúr elősütés előtt pihenhet, és kicsit nagyobb lehet, mint a többi tál.

A mosdótálak kezdetben kizárólag fürdőszobában használták, de az évek során a konyhában is sokan használják őket. Általában rozsdamentes acélból, kerámiából vagy üvegből készülnek, és kiválóak az ételek mosásához. A mosdótálak mérete általában egy kicsit nagyobb, mint a standard tálak, hogy könnyen beleférjen az összes étel.

A salátás tálak nagyobb laposabb tálak, kiválóak saláták vagy gyümölcssaláták tálalásához. Ezek általában üvegből vagy kerámiából készülnek, és olyan formájuk van, hogy könnyen tudják tartani az ételeket.

A müzlis tálakat különösen reggelikhez használják: almás müzli, tejjel vagy joghurttal öntözve a tálban kényelmesen elfér.

Ha a tálak anyagával kapcsolatosan nem fontos az esztétikai érték, akkor a műanyag tálak az ideális választások. Ezek rendkívül kényelmesek és könnyen tisztíthatóak, így remekül alkalmazhatóak a hétköznapokban. 

A fent említett tálak különböző formákkal, mérettel és anyagokkal kaphatóak, így az összes, a konyhában előforduló ételhez megtalálható a megfelelő darab. A tálak arra is alkalmasak, hogy igazi ízléses és dekoratív asztalt varázsoljunk otthonunkba.

Szűrés
Ár
 (Ft)
539 Ft - 3 999 Ft
Űrtartalom
 (liter)
1 liter - 16 liter
Súly
 (kg)
0 kg - 1 kg
Szélesség
 (cm)
21 cm - 43 cm
Magasság
 (cm)
11 cm - 16 cm
Mélység
 (cm)
22 cm - 43 cm
Választható színek
Termék státusza